Z mikromenedžmentom le ubijate produktivnost

Če obstaja beseda, s katero bi bilo mogoče orisati trdovratno težavo, ki ubija produktivnost modernih pisarn, je to zagotovo mikromenedžment. Vsi ga sovražimo. Najslabše pa je, da se vodje, ki se rade vtikajo v vsako najmanjšo stvar, svojih vodstvenih metod pogosto sploh ne zavedajo. Verjamejo, da sami najbolje vedo, kaj je dobro za podjetje in tako namesto, da bi krepili in razvijali sposobnosti zaposlenih, s svojim mikroanaliziranjem v njih le ubijajo delovno vnemo in jih po nepotrebnem izpostavljajo stresu.

Zares ni treba, da zaposlenim stalno gledate pod prste in natančno predpisujete vsak korak, ki ga morajo opraviti. Namesto, da bi skušali njihovo delo čim bolj obvladovati, raje pomislite na vse koristi, ki jih lahko pridobite, če vodstveni pristop spremenite:

  • manj stresni zaposleni,
  • večja samostojnost zaposlenih,
  • večja učinkovitost zaposlenih.

Vi pa se lahko s tem osredotočite na za podjetje pomembnejše stvari, kot so rast in razvoj poslovanja.

Zato smo tokrat pripravili 3 hitre načine, kako mikroupravljanje nadomestiti z bolj produktivnimi načini vodenja.

1. Naučite se zaupati

Prvi korak je vselej najtežji, še posebej če ste podjetje sami postavili na noge. Dobro poznate vse njegove posebnosti in niste prepričani, da mu drugi ne bodo zgolj škodovali. Pa vendar, če zaposlenim ne zaupate, zakaj ste jih potemtakem sploh zaposlili?

Dajte jim priložnost, da se sami soočijo s problemi, za katere ste jih zaposlili, da jih rešujejo. Nenazadnje ni vaša naloga, da se ukvarjate s posameznim drevesom, ampak da pred seboj vidite celoten gozd.

2. Spodbujajte dvosmerno komunikacijo

Največja težava mikromenedžmenta je, da je enostranski. Vse mora biti narejeno po vaše. A do cilja je mogoče priti na različne načine in vaša pot ni nujno najboljša.

Namesto, da narekujete svoje zahteve, za ideje in mnenja prosite zaposlene, tudi v primeru, da že poznate rešitev. Pri reševanju problemov jih s svojimi nasveti le usmerjajte. Tako bodo zaposleni dobili več izkušenj in bodo postali bolj samostojni. In hej, dokler svoje delo dobro opravijo, je vseeno, kakšno metodo uberejo.

3. Pisarna ni edino središče podjetja

Fleksibilno delo in delo na daljavo sta za mikromenedžerja dva prepovedana pojma. Zaposlene je vendar treba vseskozi imeti pod nadzorom!

A resnici na ljubo so zaposleni bolj produktivni, če jim dopustimo, da delajo tam, kjer se najbolje počutijo.

Raziskava zaposlitvenega portala FlexJobs je pokazala, da 65 % zaposlenih trdi, da delajo bolje zunaj pisarniških prostorov, razlogov za to pa je več: morda so pisarne prehrupne in razporeditev miz ne ustreza specifikam prav vsakega delovnega mesta, včasih pa je delo iz kavarne preprosto bolj navdihujoče.

Mikromenedžerji morate zato sprejeti, da lahko zaposleni bolje delajo, ko jim ne dihate za ovratnik. Pustite jim, da delajo kjerkoli si želijo, saj jim boste s tem dali več svobode in več možnosti za dobro opravljeno delo.

4. Zaposlenim zagotavljajte povratne informacije

Zaposlenim dajte več samostojnosti in jim s povratnimi informacijami omogočite, da se učijo, rastejo in izboljšujejo. Ogledali si bodo lahko, kako uspešne so njihove metode in ali sledijo pričakovanjem, pa tudi na katerih področjih se lahko še izboljšajo. Če jim boste le diktirali, kako morajo delo opraviti, bodo imeli občutek, da jih kontrolirate.

Če se za mikromenedžment odločate zato, ker vas je strah, da bi kaj spregledali, so vam lahko orodja za upravljanje informacij v veliko pomoč. S pregledom nad poslovnimi operacijami boste sledili vsem procesom, ne da bi se morali vseskozi vtikati v delo zaposlenih. Tako boste brez aktivnega sodelovanja vedno na tekočem. Katere so tudi druge prednosti, ki jih s pomočjo informacijskega sistema pridobite vodstva, preberite v zapisu “Najboljši asistent je tisti, ki ga imate vedno pri roki ”.

Preberite tudi