Mobilni zaposleni potrebujejo tudi mobilne podatke

Ko je po spletu nedavno zaokrožila novica, da smo ljudje po svetu na svoje mobilne naprave prenesli že 200 milijard aplikacij, ni bila osupljiva zgolj številka, marveč tudi dejstvo, da si sveta brez pametnih mobilnikov ne znamo več predstavljati.

Ne glede na to, da smo se k mobilnikom v začetku radi vračali zaradi zabavnih programskih pripomočkov in si z njimi krajšali čas, je mobilna tehnologija hitro pokazala svoje prave zmogljivosti in začela vse bolj pronicati tudi v interne procese podjetij. Mobilniki so z vsakim dnem zmogljivejši, njihove možnosti povezovanja in komuniciranja pa so zaradi prenosljivosti že zdavnaj prekosile osebne računalnike, zato so za zaposlene, ki so svoje delovne navade prisiljeni prilagajati vse bolj svobodni volji kupcev, postali najmočnejše poslovno orodje.

Mobilnost in mobilni podatki prinašajo bistveno konkurenčno prednost

V letu 2018 bo število mobilnih zahodnoevropskih delavcev, torej delavcev, ki vsaj deset delovnih ur tedensko opravijo izven prostorov podjetja, doseglo 75 %, trend pa bo v prihajajočih letih le še naraščal. Ker bo od angažmaja delavcev v prihodnosti še bolj odvisna tudi poslovna uspešnost podjetij, se bodo tista, ki si ne bodo dovolila zaspati in dopustiti, da bi jim konkurenca zaradi neodzivnosti prevzela večino posla, na pojav mogla znati odzvati in se mu prilagoditi.

Ena glavnih skrbi podjetij bo zato svojim zaposlenim zagotoviti mobilni dostop do poslovnih sistemov v oblaku ter spodbuditi njihovo učinkovitost tudi na terenu. Prav uspešnost integracije bo tista, ki bo še bolj opazno poudarjala morda tudi nepopravljive razlike med podjetji, ki se za mobilno podporo niso odločila ali se zanjo še odločajo, in tistimi, ki so v njej uvideli strateške prednosti in jo že uspešno integrirali v svoje poslovanje.

Slednja se lahko že danes pohvalijo s kar 40 % višjo produktivnostjo, kar pomeni, da je izkoristek njihovih zaposlenih v enakem obdobju enega leta večji za dodatnih 240 delovnih ur.

Največje prednosti, ki jih zaposleni v informacijskih sistemih, do katerih lahko dostopajo prek mobilnih naprav, prepoznavajo, so:

  • Dostopnost – mobilnost pomeni, da lahko zaposleni do svojih podatkov dostopajo v pisarni, na spletu ali na mobilni napravi. Dokumente lahko urejajo tudi brez povezave in jih kasneje sinhroniz
  • Funkcija iskanja tudi na poti – hitro lahko poiščejo vse podatke, ki jih potrebujejo. Po shrambi lahko brskajo po ključnih besedah, naslovu, na osnovi metapodatkov dokumenta ali na osnovi vsebine ne glede na to, kje je dokument shranjen v sistemu.
  • Enostavno deljenje – Podatke lahko na poti preprosto delijo s sodelavci ali strankami, in sicer jih lahko izvažajo, pošiljajo po e-pošti ali med uporabniki delijo znotraj informacijskega sistema.

Mobilni sistemi morajo biti prilagojeni uporabnikom

Toda tudi integracija mobilnih orodij ni in ne sme biti samoumevna. Podjetja morajo v svojih notranjih procesih najti način, kako mobilno tehnologijo uspešno vključiti v poslovanje ter jo prilagoditi navadam uporabnikov, saj bodo le tako lahko zares izkoristila njene danosti. Raziskave so pokazale, da v podjetjih, kjer imajo uspešno razvite mobilne poslovne sisteme, kar 89 % zaposlenih do njih dostopa tudi izven delovnega časa, ne da bi lastniki podjetij to posebej zahtevali, kar samo nakazuje na to, da se ekosistema poslovnosti in zasebnosti vse bolj prepletata.

Seveda pa ni vseeno, kakšne poslovne sisteme uporabljate v podjetju. V čem se zastonjske rešitve razlikujejo od plačljivih, preberite tukaj

Preberite tudi