Kako poskrbeti za dobro klimo v podjetju?

Zaposleni več kot polovico svojega življenja preživijo na delovnem mestu, zato še zdaleč ni nepomembno, kako se na njem počutijo. Pa veste, kakšna klima vlada v vašem podjetju, kako vpliva na zaposlene in zakaj je sploh pomembna? Koliko pozornosti sploh namenjate organizacijski kulturi in ali se strinjate, da bi za boljše počutje zaposlenih lahko storili več? Kaj vas potem ovira, da tega ne storite?

Organizacijska kultura je tista, ki dela razliko med tem, ali vaše zaposlene na delo vsako jutro žene potreba po zaslužku ali kolektivni duh in želja po izpopolnjevanju. Razliko med tem, ali zaposleni v podjetju čakajo, da mine 8-urni delovnik, ali dihajo za projekte in aktivno sodelujejo pri razpravah in predlogih. Krivci za to, kakšna organizacijska kultura se je naselila v podjetju, pa ste v največji meri vodstva sama, ki ste ali niste bili vsa ta leta pripravljena prisluhniti zaposlenim oz. ukrepati tako, da bi zaposlenim pomagali olajšati in izboljšati delovni vsakdan.

Kot je pokazala Gallupova raziskava, se s slabo organizacijsko kulturo danes bori večina podjetij. Kar 87 % odstotkov zaposlenih na delovnih mestih ni zavzetih in če vam številka morda na prvo žogo ne pove prav veliko, velja izpostaviti, da slednje v največji meri vpliva na skokovit upad produktivnosti.

Podjetja z zadovoljnimi zaposlenimi so po Gallupu namreč tudi 22 % bolj produktivna, kar pomeni, da lahko z enakim številom zaposlenih opravijo bistveno več in jih delovna sila tudi bistveno manj stane. Prav tako pa se ne rabijo obremenjevati z uhajanjem perspektivnega kadra iz podjetja, ki se v podjetjih, kjer zaposleni ne čutijo pripadnosti in ne vidijo perspektive, bistveno pogosteje dogaja.

Zakaj vse več zaposlenih na delovnem mestu ni zadovoljnih?

Raziskava zaposlitvenega portala Careerbuilder je opozorila, da je porušeno razmerje med zasebnim in službenim življenjem največji izvor nezadovoljstva pri zaposlenih, saj imajo slednji zaradi obveznosti v službi vse manj časa za družino in osebno izpopolnjevanje.

“Kako?”, se utegnete vprašati, “tehnologija, ki jo imamo danes v podjetjih, bi delo morala olajšati in krajšati in ne obratno!” Pa res? Realnost je žal drugačna in kar 45 % zaposlenih je nezadovoljnih z opremo, ki jim je na voljo za delo, saj si z zastarelimi poslovnimi sistemi ali pristopi k delu ob naglem razvoju tehnologije ne morejo več pomagati.

Tudi vam delo z informacijami odžira veliko časa, ne da bi sploh vedeli, zakaj? Preizkusite se v kvizu in preverite, kako globoko ste v podjetju že zabredli v digitalni kaos.

REŠITE KVIZ


 

 

Morda se to na prvi pogled zdi kot manjša težava, a pomislite na dolgoročni učinek, ki ga imajo lahko počasni in na napake občutljivi sistemi na zaposlene. Če informacij ne morejo pridobivati nemoteno in v trenutku, ko jih potrebujejo, jim to:

  • odžira čas, ki ga ne morejo porabiti za opravljanje za podjetje pomembnih stvari,
  • povečuje stres, saj so roki zaradi tega naenkrat vse krajši in morajo zato podaljševati delovnike,
  • vzbuja nelagoden občutek, da vodstva nimajo posluha za njihove težave,
  • otežuje sodelovanje s sodelavci, saj komunikacija in izmenjava dokumentov po različnih sistemih ustvarja informacijski kaos.

Če ne veste, kje začeti s spremembami, ki bi izboljšale kulturo v podjetju, pričnite prav pri vaših sistemskih orodjih. Vzpostavite enoten sistem, ki bo zaposlenim pomagal povečati nadzor nad delovnimi procesi, večino zamudnih postopkov avtomatiziral in jim na koncu omogočil, da se ukvarjajo s stvarmi, ki so za podjetje res pomembne.

Z boljšim informacijskim poslovnim sistemom pa se lahko na koncu dvigne tudi morala v podjetju, na kateri lahko začnete graditi učinkovito in v prihodnost usmerjeno podjetje.

Več o tem, kako izbrati najboljši informacijski sistem za vaše podjetje, pišemo v zapisu “Kako poskrbeti, da bo informacijski sistem rasel skupaj z vami”.

Preberite tudi