Kaj se lahko vaše podjetje nauči od velikih korporacij?

Zagon podjetja je za vsakega podjetnika zagotovo velik korak, a s tem se pravi izzivi šele začenjajo. Hitro postane jasno, da nekdaj najpomembnejše vprašanje, “kako začeti”, nadomestijo nova vprašanja, kot kako podjetje ohraniti nad gladino in mu zagotavljati dolgotrajno rast, ki nimajo tako ekzaktnih odgovorov.

Morda boste presenečeni, a velika vrsta izzivov, s katerimi se v poslovnem vsakdanu soočamo, zadeva tako velika kot mala podjetja. Zakaj se potemtakem drug od drugega ne bi tudi česa naučili?

Poglejmo, kaj lahko odnesete od svojih velikih tekmecev:

1. V ospredje postavite zaposlene

 

Pri malih podjetjih se rado zgodi, da zaposleni zaradi količine dela delajo tudi prek svojih zmožnosti in podaljšujejo delovnike, vodstva pa se na takšno realnost rada zelo hitro navadijo. Nikar!  Že na začetku vzpostavite ravnovesje med delom in življenjem zaposlenih, zato da ti ne bi pregoreli in nazadnje službo poiskali drugje.

Z grajenjem kulture, ki ceni, slavi in želi opolnomočiti zaposlene, boste že od samega začetka ustvarjali motivirane zaposlene, ki si bodo močno prizadevali, da bi podjetje povzdignili na višjo raven, tudi po tem, ko boste kot podjetje rasli in se razvijali.

2. Vzpostavite delovne procese

 

Mala podjetja zelo hitro trčijo ob realnost, ko je pred njimi toliko nalog, ki jih je treba narediti, da sploh ne vedo, kje in kako začeti. Obremenjujejo se s tem, kako izdelke ali storitve spraviti na trg, kako zadovoljiti stranko ali urediti vso papirologijo, da pozabljajo na to, kako delo organizirati.

Velika podjetja so znana po tem, da vse svoje procese dokumentirajo, zato da s tem lahko nemoteno vodijo vse operacije in preprečujejo, da bi se v podjetju razraščal kaos.

Slednjega se lahko lotite tudi sami in dokumentirate vse kritične procese, zato da bi ohranili organiziranost in se hitreje prilagajali na spremembe, ki so v podjetništvu edina konstanta.

3. Investirajte v tehnologije

 

Ključna razlika med velikimi in malimi podjetji je njihov pristop iskanja ustrezne sistemske rešitve. Velika podjetja običajno iščejo rešitev, ki jo bo možno prilagoditi njihovim potrebam, mala pa se osredotočijo na rešitve, ki že v izhodišču izpolnjujejo večino ali vse njihove zahteve, saj želijo minimalne stroške.

V velikih podjetjih tako sisteme za upravljanje informacij ali dokumentne sisteme vidijo kot platformsko rešitev s čim manj omejitvami pri razvoju prilagojenih lastnih rešitev in čim tesnejšo integracijo z njihovimi obstoječimi informacijskimi sistemi.

Mala podjetja, ki za to, da bi raziskovala sisteme, nimajo časa in denarja, so pripravljena v marsičem spremeniti svoj pristop in se prilagoditi dobrim praksam ponudnikov. Kar vsekakor ni slabo, a pri izbiri vseeno imejte v mislih, kako želite, da se podjetje razvija, kje bo podjetje čez nekaj let in ali bo tehnologija, ki jo uvajate, pričakovanim spremembam lahko sledila, ne da bi jo morali kmalu zamenjati.

4. Ugotovite, kdo ste in za koga ste?

 

Velika podjetja gradijo prepoznavno blagovno znamko, s katero se lahko ljudje poistovetijo. Vedo, kdo so, in vedo, kdo so njihovi kupci, kar mora postati tudi vaša težnja. Kakšne vrste podjetje želite postati in za koga? Tako kot morate pozornost namenjati svojim zaposlenim, enako velja tudi za vaše kupce.

Tukaj je nekaj osnovnih pravil, ki jih velja upoštevati:

Izberite ciljno občinstvo. Najhitrejša pot do neuspeha je skušati ugajati vsem.

Povežite se z javnostjo. Vaše občinstvo naj čuti pripadnost vaši blagovni znamki.

Navdihujte. Sporočilo, s katerim lahko navdihnete občinstvo, ima veliko večji vpliv kot poudarjanje osnovnih funkcij izdelka ali storitve.

Okrepite podobo blagovne znamke v vašem podjetju. Prepričajte se, da zaposleni na vseh ravneh v podjetju delujejo na način, ki bo pomagal krepiti podobo blagovne znamke.

Za podjetje je vse pomembnejša prednost učinkovit sistem distribucije, shranjevanja in iskanja dokumentov, saj pomembno vpliva na njegovo odzivnost. Kako pa lahko z informacijskim sistemom pisarniško delo obrnete na glavo in postanete bolj učinkoviti, pišemo tukaj.

Preberite tudi