4 stvari, ki so zaposlenim pomembnejše od plače

Eden največjih razlogov, zakaj zaposleni zapuščajo podjetja, je, da se ne čutijo dovolj cenjene. Toda če pri spodbujanju niste previdni in zaposlene za opravljeno delo nagrajujete zgolj v obliki višjih plačil, lahko to hitro postane glavni razlog, zakaj zaposleni sploh še vztrajajo na delovnem mestu. Pa saj ne, da bonus ne bi nikomur godil, a zadovoljstvo zaposlenih na delovnih mestih ni nujno povezano s plačilom. Spodaj smo vam pripravili 4 stvari, ki so zaposlenim danes pomembnejše od plače.

1. Priznanje

Priznanje je gorivo človeštva. Večina našega življenja se vrti okoli priznanja za dobro opravljeno delo. In zakaj ne bi zaposlene za svoj doprinos pohvalili? Prav nič vas ne stane. Hkrati pa je pohvala zaposlenim za njihov doprinos pogosto smatrana kot najboljši način, kako zmanjšati fluktuacijo v podjetju in dvigniti učinkovitost. Najbolj produktivnim zaposlenim boste z njo vseskozi dvigovali letvico, s tem pa dodatno motivirali tudi vse preostale zaposlene. 

2. Povratne informacije

Podjetja, ki se še vedno zanašate na letne razgovore, zamujate priložnost za neposredno povezovanje z zaposlenimi. In ker vse te informacije, ki ste jih konec leta pridobili, navadno končajo v nekje v predalniku, proces pridobivanja povratnih informacij raje razbijte v manjše dele, na katere se lahko odzivate v realnem času. Sprejemanje, podajanje in delovanje v skladu s povratnimi informacijami je tisto, kar šteje. V nasprotnem boste v današnjem instant svetu vrzel med vami in zaposlenimi le še poglabljali.

3. Možnost napredovanja/rasti

Eden najbolj učinkovitih načinov, kako zmanjšati fluktuacijo in povečati zavzetost zaposlenih, je, da jim omogočite, da v podjetju rastejo in se razvijajo. To je ključnega pomena tako za obstoječe kot nove zaposlene.

  • Novinci:

Novi zaposleni mnenje o svojem novem delovnem okolju utrdijo v prvih devetdesetih dneh službovanja. Slika, ki si jo v tem času ustvarijo, še kako vpliva na to, kako resno ali kako dolgo nameravajo v podjetju vztrajati. Optimizacija “onboardinga”, zato da bi zaposlenega od prvega dne vključili v pogon podjetja, je lahko odličen način, kako povečati interni ugled podjetja in pri novincih ustvariti občutek pripadnosti.

  • Obstoječi zaposleni:

Zaposlenim je zelo pomembno, da imajo dovolj razvite kompetence za delo, ki ga opravljajo in da imajo pred seboj tudi jasno pot do drugih priložnosti v podjetju. Če v podjetju ne najdejo priložnosti za razvijanje kompetenc, bodo to z veseljem iskali drugje, zato jim organizirajte izobraževanja, delavnice in tečaje v skladu s skupnimi cilji – cilji zaposlenih in cilji podjetja.

4. Dobro počutje

Splošno znano je, da podjetje, ki skrbi za dobro počutje zaposlenih tako na delovnem mestu kot izven njega, lažje privablja in ohranja najboljše kadre. Ljudje namreč želimo danes delati v okoljih, ki cenijo razmerje med delom in življenjem in jim je mar za splošno počutje zaposlenih, za njihovo fizično kondicijo ipd.

Želite svojim zaposlenim izboljšati delovno izkušnjo? Tukaj so 3 razlogi, zakaj bi morali tudi v svojem podjetju ponotranjiti.

Preberite tudi