Zakaj je za rastoča podjetja selitev v oblak edina smotrna poteza?

Različne raziskave so pokazale, da je leta 2017 kar 85 % podjetij že pripravilo strategijo za delno oziroma celotno selitev poslovanja v oblak. To jim ne bo zgolj pomagalo pri večji odzivnosti in znižanju obratovalnih stroškov. Z boljšim povezovanjem oddelkov in drugimi danostmi računalništva v oblaku bodo tudi veliko bolj odprta za inoviranje. To pa pomeni, da si bodo lahko že v kratkem izborila veliko prednost pred konkurenco.

Kot lahko opazimo, tveganja, povezana z računalništvom v oblaku, ne zadevajo več varnosti podatkov. Tehnologija se je do danes razvila do te mere, da največjo nevarnost podjetjem v resnici predstavlja to, da je pri poslovanju ne bi izkoriščajo. Kar še posebej velja za hitro rastoča podjetja, ki se morajo nenehno odzivati na različne poslovne izzive. Poglejmo, kako jim lahko oblak pri tem pomaga:

1. Osredotočenost na poslovanje

Hitro rastoča podjetja hitro spoznajo, da vodenje IT oddelka ni njihova osnovna usposobljenost, saj so veliko boljši odvetniki, zdravniki, računovodje ipd. Zakup storitev v oblaku je zato veliko bolj učinkovita rešitev, saj ponudnik rešitve z nadgradnjami vseskozi skrbi za optimalno delovanje, ne da bi se podjetja morala ukvarjati z dragimi posodobitvami ali nakupi strežnikov in druge strojne opreme.

Stroškovno veliko bolj učinkovita in zanesljiva rešitev poslovanja v oblaku pa jim na koncu pomaga, da sredstva, ki so jih doslej vlagali v vzdrževanje sistema, prerazporedijo drugam z namenom povečanja poslovanja.

2. Večja agilnost

V preteklosti so podjetja pri ponudniku rada razvijala ali zakupila zaprte sisteme, ki jih je bilo brez dragih investicij težko nadgrajevati, vsaka dodatna funkcija pa je zahtevala tudi določen čas, da bi jo lahko programerji razvili ter nato tudi namestili, kar je nedvomno odvzemalo največjo prednost hitro rastočih podjetij – agilnost.

Rešitve v oblaku te ovire razbijajo in omogočajo, da podjetja nenehno nadgrajujejo sisteme ali podatkovne centre v oblaku glede na lastne potrebe in brez visokih stroškov. Preprosto le zakupijo višji paket storitev in že lahko uporabljajo nove funkcionalnosti.

3. Znižanje stroškov naložb

Za rastoča podjetja je še kako pomembno, kako razporejajo svoja sredstva. Storitve v oblaku jim pomagajo, da lahko zmanjšajo ali celo odpravijo velike naložbe, ki bi utegnile dolgo dušiti njihovo poslovanje, ter jih zamenjajo z mesečnimi stroški zakupa, ki so običajno veliko nižji.

4. Prilagodljivost

Podjetja, ki so pri poslovanju močno odvisna od sezon, denimo v poletnih ali zimskih časih, lahko oblak izkoristijo tako, da enostavno za določen čas sezone povečajo zmogljivost najetih sistemov, ne da bi zato morali dokupiti novo ali dodatno strojno in programsko opremo, ki bi v mrtvi sezoni ostala neuporabljena. Zmogljivosti storitev v oblaku lahko odvzemajo in dodajajo glede na potrebe.

5. Dostop od kjerkoli

Poslovanje brez meja je ena največjih koristi storitev v oblaku. Dostop do aplikacij, sistemov in podatkov je avtoriziranim uporabnikom na voljo kjerkoli imajo dostop do interneta.

6. Učinkovitost

Storitve v oblaku pomagajo povečevati učinkovitost zaposlenih, saj je veliko vsakdanjih opravil, kot so izmenjava datotek in vpogled vanje ali izdaja računov, priprava plač, potnih nalogov ipd., na enkrat poenostavljenih ali povsem avtomatiziranih.

Drage licence za programe, ki ste jih na koncu lahko uporabljali le na eni napravi, so dolgo dušile delovanje podjetij. Nič več! Tukaj preverite, kako dokončno reči ne dragim licencam za programsko opremo.

Preberite tudi