Trendi pisarniškega poslovanja v Sloveniji v letu 2016

Večanje količine papirja in digitalnih dokumentov (kot posledica vse več informacij) današnja podjetja postavlja pred svojevrstne organizacijske izzive. Tako je pokazala tudi raziskava, ki smo jo v Canonu opravili in prek katere smo skušali razumeti, kako se delovne prakse slovenskih podjetij razvijajo v digitalni dobi.

Ugotovili smo, da podjetja tiskajo več, več tudi skenirajo in rokujejo z digitalnimi dokumenti. To s seboj prinese tudi večanje stroškov dela z dokumenti, ki ga bo nujno treba optimizirati. Če bodo podjetja želela še naprej nemoteno poslovati, se trendom vlaganja v digitalno infrastrukturo zato ne bodo mogla izogniti.

Za podjetja, ki so še vedno odvisna od papirja in si popolnega prehoda v digitalizacijo zaradi narave dela ne morejo privoščiti, je morda priložnost, da začnejo razmišljati o upravljanju storitev tiskanja ali MPS, ki pomaga optimizirati tiskalniško infrastrukturo v podjetju in znižati stroške tiskanja. Omejevanje kakovostnih izpisov namreč ni najboljša rešitev, še posebej, ker kakovostni barvni izpisi prinašajo večjo vrednost. Barvno tiskana gradiva izboljšajo branost za 40 %, zviša pa se tudi stopnja razumevanja, in sicer za 73 %.

Kaj smo v raziskavi o trendih pisarniškega poslovanja v letu 2016 v Sloveniji še ugotovili, poiščite v spodnji infografiki.

EMBU_Infographic_EM_Final-SLO

Želite izvedeti, koliko bi z digitalizacijo dokumentov in boljšim upravljanjem tiskanja prihranili v vašem podjetju? Pomagajte si z EffectiveOffice kalkulatorjem!

Preberite tudi